برگزاری نخستین نشست بررسی چالشها، فرصتها و ارائه راهکارهای توسعه شهرستان ملایر
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ویژه ملایر، نخستین نشست "بررسی چالشها، فرصتها و ارائه راهکارهای توسعه شهرستان ملایر" برای نخستین بار به میزبانی فرماندار ویژه ملایر و با حضور جمعی از نخبگان، فرهیختگان و نمایندگان ادوار مختلف مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در پایتخت برگزار شد.
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر که این نشست با تدبیر و درایت وی و در راستای توسعه همهجانبه جهان شهر ملایر تدارک دیده شد، حضور مقام عالی وزارت دادگستری، شخصیتها، چهرهها و ظرفیتهای ملی ملایر، نمایندگان ادوار مختلف و ملایریهایی که در وارتخانهها دارای سمت بوده و هستند و در تراز استانی و ملی صاحب منصب بودهاند را در این نشست منشاء خیر و اثر دانست.
"سلمان اسماعیلی" در وصف کهن شهر ملایر گفت: ملایر با قدمت حدود ۶ هزار ساله، یکی از کهنترین شهرهای ایران با ظرفیتهای فراوان انسانی، اقتصادی، طبیعی و گردشگری، دومین مرکز جمعیتی استان به عنوان یک کانون تپنده در حوزههای مختلف مطرح است.
وی با بیان اینکه شرایط امروز ملایر به واسطه تلاشهای افراد دلسوز و اثرگذار با ۴۴ سال پیش قابل مقایسه نیست، ادامه داد: طی یکسال اخیر در ادامه همه این تلاشها، ۶ هزار میلیارد تومان در حوزههای مختلف برای پروژههای ملایر اعتبار داریم که در تاریخ ملایر بیسابقه است و چهار هزار میلیارد تومان آن از محل اعتبارات ملی و ۲ هزار میلیارد تومان از سفر ریاست جمهور است.
فرماندار ویژه ملایر بیان کرد: در همین سالهای اخیر با زحمات همه دلسوزان ملایر صاحب برندهای ملی و ۲ برند جهانی مبل و منبت و انگور و مرواربافی شدیم و در حوزههای صنعتی و معدنی همچون فروسیلس، صنایع چوب، منسوجات بهداشتی و منسوجات لاستیک به قطب در کشور تبدیل شدیم و سهم بزرگی از بازار ایران در اختیار ملایر است.
ملایر در بسیاری از شاخصها؛ اولین در کشور
اسماعیلی به افتتاح و آغاز عملیات اجرایی یکهزار و ۶۰ پروژه در دهه فجر امسال اشاره کرد و اظهار داشت: با افتتاح طرح توسعه کیانکُرد، ظرفیت تولید سالانه آن از پنج هزار و ۱۰۰ تُن به هشت و هزار و ۵۰۰ تُن رسید.
وی یادآور شد: در راستای اجرای سیاستهای دولت سیزدهم برای احیای واحدهای صنعتی تعطیل و راکد، سایت کیان ویسنا که سالها تعطیل بود، با سرمایهگذاری ارزی پنج میلیون دلاری در دهه فجر مجددا آغاز به کار کرد و به مرکز پرتودهی غرب کشور تبدیل خواهد شد.
معاون استاندار همدان با بیان اینکه از این دست خبرهای خوب در ملایر زیاد داریم، گفت: زیرساختهای صنعتی دولتی ملایر از ابتدا تاکنون ۲۸۰ هکتار است که با دستور استاندار همدان و برنامهریزی که صورت گرفت، تا پایان دولت با اضافه شدن ۶۰۰ هکتار، ۲۰۰ درصد به زیرساختهای صنعتی دولتی این شهرستان اضافه خواهد شد.
اسماعیلی توسعه شهرک صنایع چوب، منطقه ویژه اقتصادی، چند شهرک صنعتی و بندر خشک را از جمله اقدامات برای توسعه زیرساختهای صنعتی دولتی برشمرد و افزود: توافقات لازم در این زمینه صورت گرفته و مجوزها صادر شده که بدون شک اجرایی شدن آنها تحولآفرین خواهد بود.
اجرای مدل موفق طرح نهضت ملی مسکن در ملایر
به گفته وی، یکی از محورهای اساسی و سیاستهای اصلی دولت سیزدهم حل بخش بزرگی از مشکل مسکن در کشور است که در این راستا ۲۰ هزار نفر در ملایر در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند و هفت هزار و ۳۸۰ نفر واجد شرایط شدند.
فرماندار ویژه ملایر اظهار داشت: با حمایت نمایندگان مجلس و تاکید ویژه استاندار همدان، مدل موفق و بهترین مدل نهضت ملی مسکن را در ملایر اجرایی خواهیم کرد و با ارائه زمین رایگان به متقاضیان، به سمت ویلاسازی خواهیم رفت.
اسماعیلی گفت: عمده کار حوزه تملک زمین برای نهضت ملی مسکن برای ایجاد رفاه و رشد بیشتر و توسعه پایدارتر ملایر صورت گرفته و بالغ بر ۲ هزار هکتار برای الحاق به شهر ملایر انجام شده و با مصوب شدن حداقل یکهزار هکتار آن، ۵۰ درصد شهر ملایر برای اشتغال، رفاه، اسکان و رشد، فضای بیشتری را خواهد داشت.
گفته وی، این روزهای ملایر روزهای پرامیدی است و این دوره هم دوره پرکاری است و این نشست فرصت مغتنمی برای ملایر است، اما در کنار این امیدهای بزرگ، بیمها و نگرانیهایی در حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی داریم.
تنش آبی، حفظ برند حهانی مبلمان منبت و انگور با وجود رقبای سرسخت داخلی و خارجی در حوزه صادرات، مسائل اجتماعی و آمار نگران کننده طلاق، از جمله موضوعات و دغدغههای مهمی بود که از سوی فرماندار ویژه ملایر مطرح شد.
اسماعیلی در این رابطه تاکید کرد: روشها و مسیرهای مختلفی را برای حل این مسائل طی میکنیم و در برخی از آنها، سیاستها و الگوهای موفق کشوری است و برخی هم شهرستانی است و نیازمتد کمک و همراهی نخبگان و افراد اثرگذار ملایری هستیم.
وی تحول بزرگ اقتصادی ملایر را در گرو وحدت، همدلی و همآفرینی همه ملایریها دانست و افزود: جمعی موثرتر، خیرخواهتر و باانگیزهتر از شما نخبگان و فرهیختگان برای حل این مشکلات وجود ندارد.
معاون استاندار همدان خاطرنشان کرد: اگر شما به عنوان مسئولان فعلی و ادوار ملایر، با یک فرآیند و ساز و کاری مشخص نتایجی را رقم بزنیم که این وحدت فراگیر شود و یک اقتصاد مردمی و پایدار با مشارکت اکثریت مردم در انتقال دانش و تامین سرمایه و تعریف هزاران میلیارد تومان پروژه داشته باشیم.
اسماعیلی یادآور شد: در گام نخست فهرستی از ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه را در این شهرستان تعریف و آماده کردهایم که در آینده بیشتر نیز خواهد شد.
وی گفت: برای اینکه این نشست به سرنوشت بقیه جلسات دچار نشود، آسیبشناسی کردیم و با دستور استاندار همدان، تاکید وزیر دادگستری و همراهی و هماهنگی بین همه اثرگذاران و مفاخر ملایری، این نشست نگاه فراجناحی به مسائل مردم و ملایر دارد.
فرماندار ویژه ملایر تاکید کرد: در برگزاری این نشست وظیفه نداریم سیاسیکاری کنیم و همه افراد با هر نگاه سیاسی و سلیقه سیاسی خاص حضور دارند و این جلسه غیر سیاسی و غیرانتفاعی است و همه جمع شدهایم یک همافزایی داشته باشیم.
اسماعیلی با بیان اینکه دستور کار، برنامه مشخص و بلندمدت، هدفگذاریهای دقیق و دبیرخانه برای این نشست در نظر داریم، گفت: بنا داریم با همراهی و همافزایی و حمایتهای نخبگان، مفاهر و افراد اثرگذار ملایری اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
به گفته وی، تصاویری که امروز از تهران به ملایر مخابره میشود، تصویر امید، وحدت و وفاق است و ملایریها بدانند همه نمایندگان و مسئولان آنها فارغ از هرگونه اختلاف سلیقه و نظر، دور هم جمع شدهاند و به نام ملایر وحدت و اتفاق نظر دارند.